Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Informationstext angående evenemanget

Baskurs i psykisk livräddning

Psykisk ohälsa är en av vår tids största folkhälsoutmaningar, och var sjätte timme tar någon sitt liv i Sverige. Under långa tider var självmord något vi talade tyst om. Idag talar vi alltmer öppet om detta ämne, men självmord är fortfarande förknippat med mycket oro och osäkerhet. Den här kursen är för dig som vill känna en större trygghet i mötet med en människa som befinner sig i en suicidal kris. Att kunna prata med någon som mår dåligt om psykisk ohälsa kan vara skillnaden mellan liv och död. Psykisk Livräddning är en baskurs om suicidprevention som hålls av erfarna föreläsare från Suicidprevention i Väst (http://suicidprev.com/länk till annan webbplats).

Kursen riktar sig till allmänheten, men lämpar sig även för ideella organisationer och olika typer av brukarorganisationer.

Efter kursen ska du känna till suicidalitetens grunder, känna dig mer bekväm med att tala om självmord och bemöta en människa i olika skeden av den suicidala processen, samt veta var du kan finna ytterligare stöd.

Datum: Onsdag 30 maj
Tid: 17.30-20.00
Plats: Örnaskolans aula, Dalgata 3, Hyltebruk

Ingen föranmälan krävs och deltagandet är kostnadsfritt.

Sidan uppdaterades: 2018-04-23

Kontakt