Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Jobbkollen

Vad gör en ekonom på jobbet? Vad är det bästa med att vara lärare? Hur får man ett jobb i vården? Jobbkollen är satsningen där du som är 15 - 30 år får möta en anställd inom Hylte kommun eller det lokala näringslivet för att lära dig mer om ett yrke och få exempel på hur vägen till ett arbete kan se ut. Att delta är enkelt och det är du som bestämmer vad du vill prata om. Även om du inte vet vad du vill göra i framtiden så är det en jättebra chans att upptäcka vilka möjligheter som finns.

Hur funkar det?

Du anmäler dig genom att skicka ett e-post till boost@hylte.se. Uppge namn, telefonnummer och vilket typ av jobb du är intresserad av. Det går även bra att anmäla sig via telefon på nummer 072-396 70 41. Om du är osäker så kan vi tillsammans hjälpas åt att komma på idéer och förslag. Vi kan inte erbjuda språkstöd eller tolk och därför måste du kunna tala och förstå svenska.

Utifrån dina intressen matchar vi dig mot en person som är anställd inom kommunen eller i ett företag. När matchningen är genomförd får du ta kontakt med den anställde och bestämma tid för ert möte. Därefter meddelar du oss vilken dag ni ska träffas.

Mötet bör pågå i cirka en timme och ni bestämmer själva var och när ni vill ses. Kanske känns det bäst att träffas på den anställdes arbetsplats eller så vill ni kanske hellre mötas över en fika. Kom ihåg att det är du som bestämmer vilka frågor och ämnen ni ska diskutera! Om du vill kan du få tips av oss.

Vad händer sedan?

Efter ert möte har du förhoppningsvis fått svar på dina frågor. Kanske har du rent av hittat ditt drömjobb eller så har du insett att du vill göra något helt annat. Antagligen har det också dykt upp nya frågor som du skulle vilja få svar på. Om både du och den anställde vill och har möjlighet kan ni bestämma att ni ska fortsätta att träffas. Vi uppmuntrar till det men det är inget krav.

Det sista som händer är att vi kontaktar dig för att få veta hur du upplevde mötet. Du väljer själv om du vill berätta vad ni pratade om. Svårare än så här är det inte. Om du fortfarande är osäker så tveka inte att höra av dig till oss!

Sidan uppdaterades: 2017-02-27

Kontaktinformation