Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2017-02-27

Kabaré om kulturkrockar lockade till skratt

Fördomar, exotifiering och svårigheten att förstå varandras seder. Det var några av de teman som berördes då teatergruppen Väntrummet framförde föreställningen Kabaré Och nu, vart? under sportlovet.

Väntrummet är resultatet av ett integrationsarbete som drivs av Dramalogen i Halmstad och ensemblen utgörs av tre syrier, en palestinier och en svensk. Namnet kommer av att flera medlemmar vid gruppens bildande själva väntade på uppehållstillstånd.

I Kabaré Och nu, vart? gestaltar skådespelarna mötet mellan olika kulturer och genom korta scener ges exempel på de dråpliga situationer som kan uppstå som en följd av missförstånd eller fördomar. Även om det mesta är tillskruvat så bygger scenarierna i många fall på medlemmarnas egna erfarenheter. Den höga igenkänningsfaktorn var också något som återspeglade sig hos publiken. Skratten duggade tätt och efteråt instämde många i föreställningens träffsäkerhet.

Nästa aktivitet i Boost Hylte äger rum fredag 3 mars. Detta då vi anordnar en resa till Arbetsförmedlingens jobbmässa i Halmstad. Anmälan är öppen till och med den 1 mars. Läs mer om aktiviteten här.

Sidan uppdaterades: 2017-02-27

Kontakt